Istorie disecata la Alba Iulia


S-a incheiat inca o editie a sesiunii stiintifice sustinuta de catre Muzeul Unirii Alba Iulia. In acest week-end, muzeul a forfotit de cercetatori, istorici, arheologi, profesori veniti din mai toate centrele universitare importante de la noi din tara.


Astfel, s-au adunat aici la Alba Iulia pasionati si iubitori ai istoriei din Cluj, Brasov, Satu - Mare, Bucuresti, Sibiu, Constanta, Deva si Zalau, pentru sesiunea intitulata: "Unitate, continuitate si independenta in istoria poporului roman. 91 de ani de la Marea Unire".
Timp de doua zile specialistii in domeniu si-au prezentat lucrarile, cercetarile, au lansat carti si au despicat firul istoriei nu in patru ci, in cate a fost nevoie pentru ca noi sa intelegem cat mai exact contextul istoric creat de stramosii nostri.



Lucrarile au fost impartite pe sectiuni si, indiferent ca a fost vorba de Arheologie, Istoria Culturii, Istorie, Restaurare ceramica, metale, textile, Restaurare de carte salile au fost intesate de pasionatii in domeniu. S-a vorbit despre oase, sapaturi arheologice, carti vechi, rromi, revolutii, comunism, Mihai Viteazul, miscari de rezistenta si multe alte subiecte istorice valoroase, semn ca cel putin in acest domeniu, oamenii inca isi arata un interes deosebit.


Un comentariu: