Artmania 2009!

Trei zile de concerte rock! Trei zile in care fiecare a vibrat pe ritmuri hard, intr-o atmosfera incendiara de-a dreptul! A fost Artmania, editia a patra!

Anul acesta, au urcat pe scena incepand cu vineri, 17 iulie, Tristania, My Dying Bride si Opeth! Fara nici un fel de intarzieri, in apaluzele publicului, Tristania si-a inceput show-ul! Timp de o ora, trupa si-a incantat fanii cu melodii deja celebre, precum Angellore, Beyond The Veil, Libre sau Sacrilege!


A venit randul celor de la My Dying Bride! Obisnuiti de acum doi ani cu scena si publicul romanesti, My Dying Bride au incins de-a dreptul atmosfera iar publicul a fost in delir! Aron a fermecat publicul prin obisnuita sa prezenta, iar sound-ul a fost ca de obicei, unul de exceptie! Timp de o ora, My Dying Bride au adus in atentia fanilor ritmurile melodiilor She Is The Dark, The Cry of Mankind, Santuario di Sangue, Turn Loose The Swans, And I Walk With Them, sau My Body, A Funeral!
Opeth a incheiat prima seara a Festivalului Artmania de anul acesta! Suedezii au reusit dupa primele minute chiar sa aduca publicul in delir! Peste 3000 de oameni au scandat in cor versurile melodiilor Ghost of Perdition, Closure, Godhead’s Lament, The Lotus Eater, Demon of The Fall, The lepper Affinity!
Au urmat sesiunile de autografe, la care fiecare membru al celor trei trupe consecrate a luat contact cu fanii, au facut poze si au povestit despre viitoarele concerte si proiecte de viitor!

Cea de-a doua zi a Festivalului a debutat cu ungurii de la Subscribe, iar Sibiul a vibrat de-a dreptul pe Kiss and Kill Your Boyfriend! Peste suportul tras din acest gen muzical, membri trupei au suprapus elemente traditionale, mult metal, dar si funk, rap, reggae si chiar jazz. Pe langa muzica si sound, spre scena privirile au fost atrase de energia molipsitoare, de un du-te-vino ametitor; cei doi vocali n-au stat locului o clipa, lor alaturandu-se adesea basistul si unul din chitaristi, in alergare, topaiala, head-banging si buna-dispozitie. Pain, alias Peter Tagtgren, impreuna cu colegii de trupa au reusit sa demonstreze atat la conferintele de presa, intalnirile cu fanii dar mai ales pe scena ca sunt un intreg. Setlist-ul a fost diversificat, incluzand melodii precum Nailed to the Ground, Suicide Machine, Zombie Slam, Just Hate Me, End of The Line sau Shut Your Mouth! Deliciul publicului a fost in schimb melodia Follow Me, cantata alaturi de solista de la Nightwish, Anette Olzon. Cu totii am ramas cu impresia ca prestatia trupei Pain s-a incheiat parca mult prea repede pentru interesul publicului care a fost efectiv in delir! In orice caz, cu siguranta ca pe langa fanii pe care ii aveau deja, Pain a reusit sa castige inimile multor altora prezenti la concert!

Capul de afis al festivalului, trupa Nightwish si-a inceput prestatia dupa lasarea serii! Marco Hietala, Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen si Jukka Nevalainen alaturi de solista Anette Olzon au reusit sa-i faca pe toti cei prezenti in Piata mare a Sibiului sa se miste intr-un head-banging general mai bine de 100 de minute. Fiecare melodie, fiecare miscare de pe scena a fost pur si simplu devorata de public! 7 Days to The Wolves a deschis concertul celor de la Nightwish, acompaniata de efecte pirotehnice de-a dreptul ametitoare!Au urmat Romanticide, Amaranth, Ever Dream, The Poet and the Pendulum, Nemo, Sahara, Dead Boy’s Poem, The Escapist, Dark Chest of Wonder. Aproape tot show-ul celor de la Nightwish a fost insotit de efecte speciale, aruncatoare de flacari, artificii care se roteau sau spirale de confetti, spre deliciul publicului! Este adevarat, fanii asteptau mult mai multe melodii si din seria celor deja promovate cu prioritate, dar una peste alta, au consumat fiecare secunda din acest show memorabil!

Ca si la Pain, concertul celor de la Nightwish s-a incheiat parca mult prea repede, cu I Wish I had An Angel, la care intr-un ritm de-a dreptul hipnotic, toti fanii scandau in cor!

Cea de-a treia zi a Festivalului Artmania a fost marcata de concertul trupei romanesti Luna Amara, care a avut loc in biserica fortificata de la Cisnadioara. Sound de exceptie, avand in vedere locatia, public pe masura.

Dincolo de scena rock a acestui week-end, Sibiul a mai gazduit si alte evenimente, cum ar fi expozitii si vernisaje, dintre care, una notabila a fost From a Dark Mind – expozitie foto semnata Aaron Stainthrope.

In concluzie, au fost trei zile memorabile din toate punctele de vedere. Asteptam cu interes editia de anul viitor a Festivalului Artmania, deoarece cea de anul acesta a reusit inca o data sa demonstreze ca Romania nu da din cap numai pe hip-hop, cum ar spune o celebra melodie, ci gusta din ce in ce mai mult, ritmurile hard!

4 comentarii:

  1. Anonim14:11:00

    Super poze! Cred ca ti-a placut mult...asteptam si materialul :D

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc. vine si materialul. mai aveti putina rabdare... sunt tot pe drumuri inca!

    RăspundețiȘtergere