Crucea, in patrimoniul spiritual al judetului Alba!


Vineri, 12 martie 2010, la ora 11, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziţiei Crucea în patrimoniul spiritual al judeţului Alba.

Dedicată celui mai important simbol al creştinismului, pe care încearcă să-l prezinte vizitatorilor în cât mai multe ipostaze, expoziţia reuneşte cruci din toate centrele artistice ale judeţului Alba (Abrud, Feisa, Lancrăm, Laz), cu o mare diversitate tipologică şi funcţională. Dar crucea nu este doar un obiect de cult sau un produs artistic. De la naştere şi până la mormânt semnul crucii ne însoţeşte zilnic, fiind pe rând un mesager când al bucuriei şi speranţei, când al patimilor şi suferinţei. Avem o cruce de toate zilele, dar avem şi crucea Mântuirii, aşa cum o avem pe cea a Răstignirii Mântuitorului. Toate acestea se regăsesc împreună mai bine ca oricând în aceste zile ale Postului Paştilor, de la care aşteptăm curăţenie sufletească şi trupească. O expoziţie despre cruce poate fi, într-un asemenea moment, o terapie a sufletului.

Tot în cadrul evenimentului preotul Dumitru Vanca va prezenta cartea Crucea în patrimoniul spiritual al judeţului Alba, având ca autori pe preotul Jan Nicolae, Ioana Rustoiu şi Ana Dumitran, volum lansat cu această ocazie. Expoziţia va fi găzduită de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia în perioada 12 martie-16 mai 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu