Se întâmplă la Ploiești - Cu și despre oameni, Discuții FotograficeDe curând am avut surpriza să constat că, Ploieștiul nu mai e chiar așa amorțit cultural pe cât se crede. Și asta pentru că, niște oameni cu inițiativă, viziune și drag de urbea lor s-au hotărât să îl mai scoată din anonimat.

Escamonde Ploiești este un ONG pus la cale acum ceva vreme de către Cătălin Munteanu, unul dintre oamenii cu inițiativă despre care vorbeam. Poate mulți îl cunosc de la cursurile foto pe care le organizează an de an, de la turele de pe munte sau, mai nou, prin intermediul unui alt proiect inaugurat de el, primul panou de escaladă din Ploiești! Cu siguranță, mulți îl știu pe Cătălin și în postura de organizator al Festivalului de Fotografie, Secvențe.

Ei bine, acest Cătălin a mai pus ceva la cale și anume, șuete fotografice, susținute în fiecare a treia zi de marți a lunii, în Ploiești, la care se adună pasionați de fotografie, împreună cu fotografi cu experiență în surprinderea cadrelor perfecte. Însă, nu doar aceștia pot face obiectul întâlnirilor "Cu și Despre Oameni - Discuții fotografice" organizate de Cătălin.

Pentru prima ediție, pe lângă fotografii Andrei Baciu și Anca Mitroi, unul dintre invitați a fost și bloggerița Elena Cîrîc, o împătimită a călătoriilor în jurul lumii, care își ilustrează materialele de pe blog, cu propriile-i fotografii. Despre fiecare dintre ei veți putea afla mai multe în interviuri separate, cât de curând!


Discuția a fost una exact ca între prieteni, cu accent pe fotografia de portret pentru prima ediție, în care, fiecare dintre cei invitați și-au prezentat portofoliile, și-au expus părerile și au răspuns la întrebările curioșilor din sală. Nu au lipsit nici discuțiile mai tehnice, în ce privește realizarea unor anumite cadre prezentate de invitați, precum și cele principiale, legate de meseria de fotograf, îmbinată perfect cu pasiunea pentru "scrierea cu lumină" - photos graphos.

Inițiativa lui Cătălin se dorește a fi o extensie a Festivalului de Fotografie Secvențe și, după cum ne-a obișnuit deja organizatorul acestuia, întâlnirile de marți seară vor deveni, mai mult ca sigur, un brand al orașului, cel puțin în materie de fotografie. 

Una peste alta, trebuie reținut că la Ploiești se întâmplă lucruri. Frumoase, interesante, de folos și, mai ales, educative. Eu îi susțin lui Cătălin și această inițiativă și, mă bucur că, ori de câte ori vin în Ploiești o sa am ocazia să petrec câteva ore într-un mod foarte plăcut, aflând lucruri noi!

Când: În fiecare a treia marți a lunii.
Unde: Strada Golești, nr 5.

Sursă Foto: escamonde.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu