Don Michè în concert pe litoral!


Iubitori ai muzicii napoletane, admiratori ai Italiei până în cele mai adânci seve ale sale, sunteți invitați la o seară de neuitat în compania lui Don Michè, artistul român care a ales să aducă și pe meleagurile noastre magia muzicală a acestei țări! Vă poftim, așadar, să petreceți clipe de neuitat în compania acordurilor lui Don Michè, vineri, 28 iulie, începând cu orele 21.00 la Restaurantul Azuria din incinta Hotelului Boutique Citadel, Eforie Nord! 

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Don Michè revine în România după 8 ani de activitate artistică în Italia, aducând cu el parfumul tradiției italiene autentice, într-un repertoriu ce pornește de la canzonetta napoletană cântată în dialect și acompaniată cu intervenții de flaut, făcând înconjurul lumii, până la muzica americană, postbelică, inspirată de masiva migrație a italienilor pe noul continent.Titluri celebre pe tot mapamondul, ce au încălzit inimile a milioane de oameni și i-au făcut să guste Italia așa cum este sunt abordate atât în manieră tradițională cât și prin orchestrații proaspete, moderne, gen swing sau mambo. Volare, O sole mio, Mambo italiano, Tu vuo' fa' l'americano, Chitarra romana, Arrivederci Roma, sunt doar câteva dintre melodiile care fac parte din noul proiect muzical "Ti racconto l'Italia", cu care artistul aduce tuturor iubitorilor genului un plus de inspirație romantică.

Și, dacă vă veți întreba de unde a luat naștere pasiunea lui Don Miche pentru muzica napoletană, ei bine ar trebui să știți că inspirația lui pentru acest proiect își are rădăcinile chiar în sânul familiei artistului. Raffaella, soția acestuia, i-a umplut inima cu o dragoste profundă, vulcanică, pasională, izvorâtă din originea temperamentului său sudic, napoletan. 

Artistul a ales astfel să alcătuiască un repertoriu atent selecționat ce spune povestea Italiei de la începuturi și până spre zilele noastre, pe care îl parcurge povestind la propriu, în pauzele dintre melodii, fiecare istorioară ce se ascunde în spatele dialectului. Canzonetta, tarantella, valsul, rumba, nuanțele arabe, dialectul dulce și melodios al orașului Napoli, trăirile intense ale unui popor foarte apropiat de al nostru, exprimate într-o muzică cu o melodicitate și un mesaj ce ajung instantaneu la inimă, toate acestea adaugă, pe lângă sarea și piperul unei seri deja frumoase, acea completare emoțională, acea sclipire elegantă care, la sfârșit, te face să respiri adânc și să șoptești: “Minunat!”.

                    

Numai cine nu a petrecut o seară în compania muzicii interpretată în maniera inconfundabilă a artistului nu poate spune ce efect are asupra lui, magia Italiei! Vă invităm, așadar, pe 28 iulie, la un impresionant moment artistic marca Don Michè, să descoperiți, să simțiți și să vibrați în stil napoletan, pe ritmuri și acorduri romantice, semnate Don Michè!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu