Cheile Rasnoavelor


Cheile Rasnoavelor reprezinta un loc impresionant, cautat anual de o multime de turisti. Parca de la an la an si strainii prefera aceste locuri, pentru ca le ofera un tablou de vis, o perspectiva inedita aspura naturii.

Odata ce ai intrat in Chei, imaginea se schimba, peisajul devine abrupt si colturos, stancile salbatice, asteptand parca sa fie cucerite. An de an, vara de vara traseele de alpinism isi astepata impatimitii. Cele mai cunoscute sunt Surplombele de Aur si Santinele Cheilor, locuri prin care deseori se antreneaza si Vanatorii de munte. Dar pe langa acestea, Cheile Rasnoavei abunda de trasee, marcate cu vopsea rosie, gata sa fie cucerite de turisti.

Ce poti practica in zona? De la bungee jumping de la 150 de metri cadere libera (aici in chei se afla ce-a de-a doua instalatie de bungee jumping, ca inaltime, din Europa) si pana la tiroliana sau cataratul la liber.

Si, cu toate ca in Cheile Rasnoavelor peisajul este pa cat de prietenos, pe atat de dificil, nimic nu e imposibil aici daca ai echipamentul potrivit. Poti chiar sa faci traversari “via ferrata”, in care daca esti doar un amator intr-ale alpinismului ar fi bine sa urci pe o scara fixa de 200 de metri lungime, ca sa studiezi fisurile peretelui stancos, denivelarile si surplombele, sau daca ai sange in vene si sete de adrenalina, te poti aventura cu incredere, dar numai sub indrumarea unui om care cunoaste bine muntele.

Salbaticia iti va oferi, pe langa liniste si o stare de bine, mai ales daca decizi sa vii cu cortul in zona. Cu toate acestea exista destule pensiuni in zona, cum ar fi Palade, Colt de Rai, Manolache sau Pensiunea Preda, unde te vei simti intr-adevar, ca acasa.

Tot din Cheile Rasnoavei mai te poti aventura pe unul din traseele nu mai lungi de doua ore ca si timp, catre Varful Postavarul, Dealul cu Mesteceni, Stejarii Argintii sau Poiana Brasov.
Indiferent ce ai alege sa faci in zona, fii sigur ca esti echipat corespunzator si ai sa vezi ca vacanta in Cheile Rasnoavei va fi una memorabila. Chiar daca, de exemplu, alegi Cheile Rasnoavei drept destinatie de week-end!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu