"GOD IS A GANGSTER" - La Festivalul Dramaturgiei Româneşti!

În această seară, în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti care se desfăşăară la Timişoara, începând cu orele 21, la Studio TMT va avea loc în premieră absolută spectacolul God Is A Gangster susţinut de Nick Mancuso. 

Povestea începe în seara de Ajun, într-un oraş nord-american fără nume, un om al străzii, alcoolic şi bolnav mintal este convins că este Dumnezeu. Neputînd face faţă suferinţei care îi macină existenţa, el cade pradă halucinaţiilor, încercînd să convingă un public imaginar că nu fiul său Isus este cel ce trebuie divinizat, ci chiar el însuşi. Povestea se construieşte în flash-uri din diverse vieţi care ar putea sau nu fi reale. Este el oare Dumnezeu? Este oare Iov, personajul biblic?

Pe măsură ce politicile globale de pe Wall Street au eviscerat clasa de mijloc americană, mulţi oameni s-au trezit pe străzi, în sărăcie, Este una dintre marile tragedii ale timpului nostru. Povestea a fost inspirată şi de Cartea lui Iov din Biblie, şi prima încercare de a o scrie a fost în urmă cu mulţi ani, cu titlul de Job’s Job (Jobul lui Iov). Cartea lui Iov este una dintre cele mai vechi poveşti ale civilizaţiilor occidentale şi vorbeşte despre un om bun căruia Dumnezeu îi testează puterea de a îndura suferinţa, pentru a-i dovedi Satanei tăria credinţei sale. În poveste, Iov îndură chinurile la care este supus şi îşi recapătă prosperitatea. În God is a Gangster, vagabondul moare îngheţat, cu inima frântă de boală şi alcool, precum şi de pierderea cumplită pe care nu a mai putut-o îndura. Totuşi, poate că în moartea sa există o licărire de speranţă în renaşterea într-un rai despre care nu ştim, de fapt, nimic. În timpurile moderne avem multe de învăţat din povestea lui Iov, multe de învăţat despre compasiune şi despre responsabilitatea faţă de aproapele nostru.

Înainte de spectacol, de la ora 19, în Sala Moruzan, Nick Mancuso îşi invită publicul la un dialog despre Hollywood, film şi teatru în general, în compania regizorului Alexander Hausvater, în cadrul evenimentului intitulat Nick Mancuso: From Hollywood with love. Spectacolul God Is A Gangster este în limba engleză, fără titrare şi durează 75 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu