Sarbatoare in Sala Unirii!


"Nimeni nu ne-a daruit tara. Tara ne-am cladit-o noi si am aparat-o cand a fost in primejdie si am plans pentru ea cu lacrimi de durere cand s-a imputinat pamantul stramosesc, si am plans cu lacrimi de bucurie cand tara iarasi s-a rotunjit si inca mai avem o lacrima pe gene pentru bucata de patrie pierduta...

Dar astazi e zi de bucurie, e zi de mandrie, e ziua cand aratam lumii ca suntem si ramanem in inima Romaniei; ne plecam recunoscatori in fata inaintasilor nostri, intemeietori de tara fagaduind sa ducem tara mai departe asa cum ei o visara"!

Ca in fiecare an, la Sala Unirii din Alba Iulia au loc tot felul de manifestari dedicate Zilei Nationale! Aici, in orasul in forma de inima, din inima Ardealului oamenii stiu sa celebreze Marea Unire mai bine ca in oricare alt loc din tara.



In data de 30 noiembrie, Sala Unirii a primit in prag de Zi Nationala, Ambasadorii Unirii, adica delegatiile copiilor din orasele paricipante la Marea Unire Nationala de la 1918. Momentul a fost presarat cu melodii incarcate de emotie interpretate de nimeni altii decat Daniel Avram si Vali Serban! Pe acordurile melodiilor Inima Romanului (interpretare Daniel Avram) sau Ultimul Lup (interpretare Vali Serban) atmosfera din Sala Unirii amintea cumva de acea zi memorabila din istoria poporului roman.



Imbracati in costume populare, delegatiile de copiii din toata tara, adunate aici, la Alba Iulia au predat oficialitatilor orasului stafetele lor, semn de continuitate a momentului celebrat de Ziua Nationala.



Intregul eveniment s-a incheiat cu o imensa hora a Unirii, in care s-au prins toti cei prezenti in sala: oficialitati, copii, invitati, jurnalisti. A fost un moment magic, mai ales ca, din mijlocul acelei hore, din mijlocul romanilor prinsi in ea, se ridica peste toti, drapelul national! Si cum in astfel de situatii cuvintele nu fac nici cat 1000 de imagini, va invit sa le priviti si sa simtiti o parte din atmosfera ce pastra in ea, dragostea de neam si tara, acolo, la Alba Iulia, in Sala Unirii!


Sursa Foto: iatalumea.blogspot.com
Textul citat face parte din discursul sustinut de Ambasadorii Unirii, din judetul Zalau la Alba Iulia, in data de 30 noiembrie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu