“La Teatru, birjar, la teatru”!



O scena e lumea si in lumina ei se perinda actorii, jucand dansul ei… Cu alte cuvinte incepe cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Teatru, la Alba Iulia! Cu mic, cu mare organizatorii va invita ca, in perioada 7-11 octombrie sa priviti lumea, din fata scenei, sa zambiti, sa radeti in hohote, sa incercati emotiile alaturi de actori consacrati ai scenei teatrale atat romanesti cat si internationale!

Asa cum ne-am obisnuit din editiile anterioare si anul acesta festivalul are o tematica bine stabilita: “Cum va place…”. De la irezistibilul Oo! al lui Alexandru Dabija, la poeticul si induiosatorul Les Masques en moi, si de la fantezistul Sanziana si Pepelea, la bizarul si cuceritorul Meli Melo II – periplul teatral va imbraca timp de cinci zile straiele diversitatii culturale, imaginatiei dincolo de limite si realitatii pusa in scena cu maiestrie, in asa fel incat anumite aspecte ale vietii sa poata fi intelese si analizate, indiferent de varsta.

Programul va fi unul divers, deoarece include pe langa spectacolele romanesti, nu mai putin de sase spectacole realizate de actori internationali, dand totodata ocazia unei comunicari eficiente intre teatrele romanesti si cele straine.

In acelasi timp, ateliere de teatru care insumeaza scenografie, critica teatrala, improvizatie sau comportament social vor sta la dispozitia publicului pentru o mai buna cunoastere a acestei taine atat de fascinante, numita teatru!

De asemenea, zilnic vor avea loc diferite conferinte de presa in care vor fi analizate si descusute in amanunt toate spectacolele din zilele anterioare, conferinte la care vor participa atat regizorii pieselor transpuse in scena cat si actorii lor.

Distributia este una pe masura importantei evenimentului: Mircea Albulescu, Razvan Oprea, Ovidiu Cuncea, Marius Bodochi, Monica Davidescu, Magda Catone, Mihai Dumitrescu, Liliana Gavrilescu, Daniela Lungeanu, Petronela Purima, Marin Fagu, alaturi de Shane Collard, Anthony Couroyer, Grégory Gonel, Philippe Lafeuille, Xavier Senez, Philippe Tarride.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului International de Teatru se pot procura atat de la casieria Teatrului de papusi Prichindel cat si inaintea reprezentatiei, la intrarea in salile de spectacol. Pretul unui bilet se incadreaza intre 4-15 lei, in functie de varsta iar un abonament pentru toate zilele festivalului costa 99 Ron!

Asadar, intre 7-11 octombrie, povestile pentru copii si oameni mari asteapta sa lasati mastile acasa si, in timpul Festivalului International de Teatru de la Alba Iulia sa purtati pe chipuri numai zambete, sa lasati deoparte toate neajunsurile vietii si sa poftiti in salile de spectacole pentru o portie zdravana de buna-dispozitie!

Iata si programul detaliat pe zile, al Festivalului International de Teatru de la Alba Iulia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu