Krum, la FNT Bucuresti!


Krum a urcat aseara pe scena Teatrului National Bucuresti! Venit de departe, fara realizari si fara ipocrizia celor ce-si cauta un rost dincolo de granitele tarii, Krum s-a intors acasa! Si-a regasit vechii prieteni, vechea iubire si vechile obiceiuri.

Krum este personajul clasic care isi rateaza in mod ironic viata, prins in mrejele unei ciclicitati care uneori te obliga sa faci aceiasi pasi, la nesfarsit. Krum (Mihai Craciun), alaturi de Tugati Chinuitu'(Csaba Ciugulitu), Tahti Giuvaier (Costin Gavaza), Truda Zaluda (Roxana Marian) si alti actori ai Teatrului National Targu Mures au prezentat spectatorului, timp de mai bine de doua ore, realitatea crunta de care se lovesc cei care isi rateaza vietile, in momentul in care sunt judecati de altii.

Krum arata aceasta realitate destul de obiectiv, folosindu-se de un spatiu de joc surprinzator. Personajele sugereaza cu ajutorul fiecarei scene in parte ca a judeca pe cineva pentru reusitele sau nereusitele sale nu inseamna neaparat ca acel om este de o valoare contestabila.
Krum, asa cum a jucat pe scena TNB a demonstrat forta, expresivitate, fermitate si dincolo de toate, o incalcare a tuturor regulilor ce tin departe publicul, de scena.

Krum a reusit aseara sa implice spectatorii intr-un joc nevazut ce se defineste prin feedback, participare activa, dincolo de barierele scenei.
Spectacolul, in regia lui Cristian Theodor Popescu este un adevarat exercitiu introspectiv, o morala si totodata o definitie asupra tiparelor vietii, asupra sabloanelor pe care societatea ne obliga sa le urmam. Pe scena insa, aceste tipare se sparg, dezvaluind realitatea, in cele mai fidele forme ale sale!

Cu siguranta, "Krum" reprezinta o piesa de referinta pentru teatrul contemporan, iar echipa Cristian Theodor Popescu - Andu Dumitrescu aduce odata cu acest spectacol un plus de valoare si informatie scenei teatrale romanesti!
Foto: Catalin Gradinariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu