91 de ani de la Marea Unire! Unitate si independenta la Alba Iulia!


In perioada 27 - 28 noiembrie la Muzeul Unirii din Alba Iulia va avea loc sesiunea stiintifica dedicata zilei de 1 Decembrie, sesiune intitulata "Unitate, continuitate si independenta in istoria poporului roman. 91 de ani de la Marea Unire".

Peste 100 de specialisti din cele mai importante centre muzeale si universitate romanesti din Cluj, Bucuresti, Brasov, Satu - Mare, Constanta, Deva, Sibiu, Targu - Mures, Alba Iulia si Zalau si-au anuntat prezenta la acest eveniment! Sesiunea va fi impartita in cinci sectiuni (Arheologie, Istoria Culturii, Istorie, Restaurare ceramica, metale, textile si Restaurare de carte).

Tot cu ocazia acestui eveniment vor avea loc si nu mai putin de patru lansari de carte. In primul rand, obisnuita publicatie a Muzeului Unirii, Apullum, ajunsa de-acum la cea de-a 46-a editie, dar mai ales lucrarile "Hunedoara si Marea Unire", semnata de Ioachim Lazar si Nicolae Ceriser si "Organizatia de rezistenta condusa de maiorul Nicolae Dabija" autor Liviu Plesa. O alta lucrare ce va fi lansata in cadrul acestei sesiuni este Catalogul de restaurare carte veche realizat de Centrul National de Conservare si Restaurare Carte Veche, una dintre cele mai importante sectii ale Muzeului National al Unirii Alba Iulia.

Desigur ca pe langa toate aceste evenimente, ziua de 1 Decembrie va aduce aici la Alba Iulia si alte surprize pentru publicul venit din intreaga tara, asa ca fiti pe faza pentru alte informatii!

6 comentarii:

  1. he he!!! deabea astept!!! 90% voi fi acolo pentru a prinde feicare miscare :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate cred ca este pentru prima data cand Ziua Marii Unirii este "uitata" la Alba Iulia. Sunt cateva evenimente dedicate acestei zile dar ... foarte foarte putin. e pacat!
    Alba Iulia ORICUM ramane in sufletul ORICARUI ROMAN adevarat. Pentru ca Alba Iulia este Capitala Marii Unirii. VENITI la Alba Iulia indiferent de evenimentele dedicate Zilei Nationale!
    Fiti alaturi de noi IN CAPITALA ISTORICA in zua cea mai importanta pentru orice roman. UNIREA e in SUFLETUL tau si AICI, la Alba Iulia. Cetatea lui Mihai Viteazu

    RăspundețiȘtergere
  3. Cateva evenimente zici? Eu sunt de o saptamana aici si in fiecare zi s-au intamplat o gramada de evenimente. E drept, din ce am inteles de la organizatori sunt mai putine decat in anii precedenti dar serios acum, aici in Alba Iulia lucrurile chiar se misca bine fata de alte orase. Si da sunt de acord ca cel putin de 1 Decembrie aici, in fiecare an ar trebui sa fim multi. Foarte multi!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai sper sa vin, depinde daca imi adun gasca :)) ca doar singur nu am innebunit :P

    RăspundețiȘtergere