Silvan Stancel decide soarta folk-ului si la Alba Iulia!


Silvan Stancel va face parte din juriul Festivalului Concurs National "Ziua de maine" ce se va desfasura in perioada 13-15 noiembrie la Alba Iulia. Invitat sa faca parte din juriu şi între 6 – 8 noiembrie 2009 la Festivalul Naţional de Muzică Folk CHIRA CHIRALINA de la Brăila, juriu a carui componenta a fost insumata de Titus ANDREI, Dana ANDRONIE, Ştefan STĂNESCU si Zoia ALECU, Silvan declara la sfarsitul acestui eveniment:

Fiecare membru al juriului a primit fişele concurenţilor pe care i-a notat de la 1 la 10, în funcţie de prestaţia de pe scenă. Toţi concurenţii pe care eu i-am nominalizat pentru premii au obţinut un loc pe podium şi în concordanţă aproape la perfecţie cu ierarhia pe care eu personal o apreciasem.

Sunt perfect mulţumit de rezultatele finale. Totodată m-am simţit foarte responsabil în această calitate şi am fost cât se poate de exigent cu aprecierile, nefăcând nici cel mai mic rabat de la principiile artistice în care eu cred. Nivelul concurenţilor a fost unul bun, iar printre ei am ajut plăcerea să descopăr câteva vârfuri, care de altfel se şi regăsesc pe podium. Cred că tânăra generaţie trebuie să se asocieze şi „să profite” de marile nume ale genului, care au generat şi generează de-a lungul timpului capodopere muzicale şi au creat cultură în societatea românească, dar totodată trebuie să se şi disocieze, să caute noi forme de expresie, originalitate. Am dorit să acord valoare Juriului de anul acesta şi de am fost cât se poate de exigent, chiar dacă acest lucru, probabil şi normal de altfel, nu a fost pe placul tuturor. Si pe viitor voi avea exigente maxime, iar dincolo de mesajul mai mult sau mai puţin liric al fiecăruia, voi încuraja şi aprecia mereu compoziţia, tehnica instrumentală, şi interpretarea personală, realizate la nivel cât mai ridicat. Doar aşa putem să evoluăm iar publicul nu va avea decât de câştigat.”

Totodată Silvan Stâncel a avut după festival o întâlnire cu elevi ai liceului Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila unde a promovat chitara, a discutat despre muzică şi despre rolul acesteia în viaţa tinerilor. A cântat câteva piese din repertoriul personal avându-l alături ca invitat pe câştigătorului trofeului de anul acesta de la Brăila, artistul Florin ŞTEFAN din Baia Mare.

În perioada 13 – 15 noiembrie 2009 Silvan Stâncel va participa în calitate de Membru al Juriului la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk ZIUA DE MÂINE de la Alba Iulia.
Sursa Foto: Dragos Cristescu

5 comentarii:

  1. Anonim10:53:00

    Titlul e foarte exagerat...nu va decide niciodata Silvan Stancel, indiferent de imprejurare, soarta unui curent muzical, isi va da doar cu parerea...este un autodidact, un bun chitarist...atat. Poate nota pe cineva doar din punct de vedere al tehnicii de chitara, insa nicidecum pentru compozitie...atat de multa subiectivitate in a nota muzica sufletului de care toti membrii unui juriu sunt constienti, dar asta e, asa tara, asa oameni, se bat cu pumnul in piept pentru nimic...lasa-i sa decida soarta folk-ului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim11:00:00

    Decide si la Alba Iulia? hahaha...acum am vazut...domnule Silvan Stancel, ma scuzati de curaj, soarta carui festival ati mai decis?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim12:17:00

    nu vad de ce Silvan Stancel ar trebui sa dea socoteala pentru un articol scris de Clarisse Iordache.. sau poate ca increderea acordata jurnalistilor este atat de mare incat fiecare actiune / cuvant este atribuit implicit celui despre care se scrie...
    propun sa-l luam la "puricat" pe acest domn care apare din ce in ce mai des in diverse comunicate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim16:30:00

    Daca toti v-ati semnat sub anonim nu am sa-mi dau nici eu numele, dar cred ca atata timp cat Silvan accepta ca altcineva sa scrie in numele lui fara sa aiba nici o obiectie de facut inseamna ca ii convine situatia, sau cel putin lasa impresia ca : sa ma laude, daca merge bine daca nu am sa intervin dupa, ca la atletism, fiecare cu iepurasul in fata... salutari Silvane. PS. sunt si eu de parere ca ar cam trebui "puriciti" unii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Suparatilor, ce-ar fi sa nu va mai ascundeti in spatele statutului de "anonim" si pe urma sa incercati sa fiti asa nervosi? Ia sa vedem, va iese si asa?

    RăspundețiȘtergere